א-לה גוש - גיליון 713

שיח משפחתי במטבח וסביב השולחן בתיה שהרבני בטוּב טעם / הכותבת, תושבת שכניה, נשואה ואמא לשתי בנות בוגרות. תזונאית קלינית בראייה משפחתית. בעלת תואר שני בתזונה קלינית. עוסקת בליווי אישי ומנחה קבוצות הורים בקליניקה ובזום. מרצה בפני צוותי חינוך ובני Batya496@gmail.com | 0528752787 | www.batya-shaharabany.com נוער. כמה פעמים נתקלתם במתכון שמאוד רציתם להכין, אבל כמויות השומן והסוכר בו היו מוגזמות, ולכן החלטתם לוותר? המתכונים שנכנסים למטבח הביתי שלי עוברים שדרוג. כל מתכון: . חייב להיות טעים 1 . לא מסובך וקל להכנה 2 . שילוב של דגן מלא 3 . הפחתה של סוכר 4 . הפחתה של שומן ושימוש בשמן איכותי 5 ותתפלאו, אפשר לשלב את כל הסעיפים הנ"ל גם יחד! להלן דוגמה ל"הבראת" מתכון של עוגיות מעמול. המתכון המקורי הוא של הקונדיטור מיקי שמו. אלו הטיפים שלי, על אותו עיקרון אפשר לשפר גם מתכונים נוספים: ) - במקום לבן (לדעתי זה רק 80%( קמח מלא או כוסמין משפר את הטעם). .120 מ"ל שמן - במקום 80 .300 גרם חמאה - במקום 200 אנחנו בבית אוהבים מאוד את התוצר שמתקבל - פחות שומני, ועדיין טעים מאוד. הערות: כדי לחסוך זמן הכנה אין צורך להכין כל עוגייה לחוד, אלא ניתן להכין רולדה ולחתוך לעוגיות. העוגיות אינן מכילות תוספת סוכר. המתיקות הינה מהתמרים בלבד. תיהנו! אני מזמינה אתכם להצטרף לקבוצת מתכונים וטיפים בראייה משפחתית. מידי שבוע תקבלו מתכון או טיפים מלאים בערך וכל טוב. ואצרף אתכם. 0528752787 אפשר להשאיר לי הודעה בנייד ניחוח וטעם של בית מתכון למעמול תמרים עם ניחוח וטעם של בית חומרים לבצק: מ "ל) 240( כוס מים 1 מ"ל( 80( כוס שמן 1/3 כפית תמצית וניל כפית מי ורדים 1 כפית תמצית ורדים או 1/4 500( 80% כוסות קמח מלא או כוסמין 1/2 3 גרם( גרם( 240( כוסות סולת 1/2 1 שקית אבקת אפייה גרם חמאה רכה 200 למילוי: גרם( 500( חבילת תמרים ללא חרצנים בוואקום 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן 1/8 כוס אגוזי מלך טחונים 3/4 כפות של מים חמים 2-4 אופן ההכנה לקערת המיקסר יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים. מניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים הכל יחד עם וו לישה, במהירות איטית, דקות, עד לקבלת בצק רך. 5 - כ (אם יש צורך, אפשר להוסיף בהדרגה מעט מים לקבלת בצק רך). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מעלות. 170- מחממים תנור ל במעבד המזון טוחנים אגוזי מלך ומניחים בצד. מכניסים למעבד המזון את התמרים (אם תערובת התמרים נוקשה, ניתן לחמם מעט עד להתרככות), וטוחנים עם קינמון ציפורן ומים בהדרגה, עד לקבלת ממרח. מחלקים את הבצק לשישה חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן דק על נייר אפייה. מממרח התמרים על המלבן 1/6- מורחים כ ומפזרים מעל אגוזים טחונים. מגלגלים לרולדה הדוקה, ופורסים באלכסון – לא ס"מ. 3 עד הסוף, לעוגיות בעובי של כ- דקות, עד להזהבה קלה. 20- אופים את הרולדות כ מצננים היטב, חוזרים על החיתוך להפרדת העוגיות, ואפשר לפזר אבקת סוכר . שומרים בצנצנת סגורה. צילום: משי שהרבני חושבים ירוק למען איכות הסביבה 2024 במרץ 28 20

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=