א-לה גוש - גיליון 712

שיח משפחתי במטבח וסביב השולחן בתיה שהרבני בטוּב טעם / הכותבת, תושבת שכניה, נשואה ואמא לשתי בנות בוגרות. תזונאית קלינית בראייה משפחתית. בעלת תואר שני בתזונה קלינית. עוסקת בליווי אישי ומנחה קבוצות הורים בקליניקה ובזום. מרצה בפני צוותי חינוך ובני Batya496@gmail.com | 0528752787 | www.batya-shaharabany.com נוער. מה לא נאמר כבר על הפיצה, מאכל שאהוב על ילדים ומבוגרים, עם אינסוף גוונים וטעמים. בהזמנה מפיצרייה ברירת המחדל היא קמח לבן, יש יותר שימוש בשמן (סביר להניח שלא שמן זית), סוג הגבינה לא ידוע לנו, ויש סיכוי שמדובר ב"גבינה" שמכילה תוספים לא רצויים. בנוסף, בדרך כלל קיים פיתוי להזמין גם משקאות מתוקים, גם כי זה טעים לצד המלוח וגם כי יש מבצע... אם אתם רגילים להזמין מבחוץ, נסו להפחית את התדירות, ולהכין בבית פיצה במהירות ובקלות כמו שאסביר כאן. אז בואו נעשה סדר. פיצה היא מאכל מומלץ לארוחת ערב ואפילו כחלופה לכריך של ארוחת עשר. השאלה היא מאיזה בצק היא עשויה, ואילו גבינה ותוספות היא כוללת. כן, אני מתכוונת להציע לזוז מההרגל של קמח לבן, אז בבקשה גלו פתיחות. מניסיון עם משפחות רבות שהמלצתי להן להשתמש בקמח מלא/ קמח כוסמין או בפיתה מקמח מלא כבסיס לפיצה – הבנתי שהן נהנות מהתוצאה ומשיתוף פעולה של הילדים. - באמצעות שימוש בקמח חיטה מלא או בקמח הבצק כוסמין מלא, נרוויח ויטמינים וסיבים תזונתיים וגם תחושת שובע. – לכאורה עניין פשוט. גבינה צהובה מכילה חלב גבינה ומלח. אבל, שימו לב שגבינה צהובה יכולה להכיל אבקת חלב, שמן צמחי, עמילן ועוד – תוספות לא רצויות. - למיטיבי לכת עגבנייה טרייה מרוסקת מעורבבת הרוטב גרם רסק עגבניות, כף שמן זית ואורגנו (להכנה 100 עם גרם רסק 200- מהירה יותר אפשר להשתמש רק ב עגבניות). - אפשר לגוון ולהוסיף גבינה צפתית, טונה, התוספות זיתים, תירס, פטריות טריות, עגבניות שרי חצויות, ואז להקטין את כמות הגבינה הצהובה. - פיצה על פיתה - פיתה מקמח מלא או בצק הכי קליל מקמח כוסמין - חותכים לאורך, מורחים רוטב עגבניות, 160- מוסיפים גבינה ותוספות, מכניסים לתנור שחומם ל או עד שהגבינה נמסה. ' דק 10- מעלות ל בצק קצת פחות קליל - טעים וממש שווה! • וחצי כוסות קמח מלא או כוסמין (כדאי קמח כוסמין 2 , ואז ההיענות עולה) 80% בהיר • חצי כפית שטוחה מלח • כפיות שטוחות אבקת אפייה 2 • גרם גבינת טוב טעם או גבינת כנען לאפייה 250 • אחוז שומן 3 מ"ל יוגורט 150 • כף שמן זית 1 • מערבבים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים, ולשים עד שהבצק אחיד (רצוי להכניס למקרר לשעתיים אבל לא חובה). • מחלקים את הבצק לשני עיגולים, ומשטחים בתבנית דק-דק. מחוררים עם מזלג ומכניסים לתנור שחומם דקות, עד להזהבה. מוציאים, 15-10- מעלות ל 190- ל מורחים את רוטב העגבניות, מוסיפים גבינה ותוספות דקות. 10 ואופים עוד היתרונות הבצק עשיר בטעמו ועשיר בחלבון ובסידן אין שימוש בשמרים ההכנה מהירה במידה ואתם מהממהרים ומהמברכים - הברכה על פיצה מבצק זה היא ברכת "מזונות" ולא "המוציא". כדאי תמיד לאכול לצד הפיצה ירקות חתוכים או סלט ירקות טרי. בחורף, במקום סלט קר, מתאים לאכול לצד הפיצה ירקות אנטיפסטי בתנור. תיהנו, בתיה פיצה - אלף פנים לה! חושבים ירוק למען איכות הסביבה 2024 במרץ 7 20

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=