נזיקין ומרעין בישין אחרים / עו"ד מירב אשל
תאונות פגע וברח
תאונת "פגע וברח" כשמה כן היא. זהו מצב שבו נהג המעורב בתאונת דרכים פגע וגרם נזק גוף לאדם אחר, וברח מהמקום מבלי להשאיר את פרטיו ומבלי להזעיק עזרה או להגיש עזרה לנפגע.
עיקר הנפגעים בתאונות "פגע וברח" הינם הולכי רגל, אולם גם רוכבי אופניים שרוכבים בצידי הדרך ושנפגעו מרכב חולף אשר לא עצר חרף הפגיעה, ייחשבו כנפגעים לעניין זה.
ככלל, אדם שנפגע בתאונת דרכים יתבע את ביטוח החובה של הרכב שלו. הולך רגל שנדרס יתבע את הביטוח של הרכב הדורס. במקרים שבהם לא ידוע מהי חברת הביטוח של הרכב הפוגע, יש לתבוע את חברת הביטוח "קרנית".
"קרנית" הינה קרן מיוחדת הפועלת מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 שנועדה לפצות את הנפגעים.
יש לציין כי "קרנית" מפצה גם במקרים שבהם נפגע נוסע (לרוב טרמפיסטים) ברכב אשר נהגו נהג ללא ביטוח או ללא רישיון תקף, או נהג ברכב אשר לא ידע כי הרכב אינו מבוטח. יחד עם זאת, חשוב לדעת שאם יתברר בסופו של דבר כי הנפגע ידע כי אין ביטוח תקף או כי רישיונו של הנהג בשלילה ובכל זאת בחר לנסוע עימו, עלולה להישלל ממנו הזכות לפיצוי.
על מנת ש"קרנית" תפצה בגין התאונה, ראשית, על הנפגע להוכיח כי מדובר בתאונת דרכים מסוג "פגע וברח", ולהוכיח כי ניסה ב'שקידה סבירה", כלומר, תוך הפעלת מאמץ סביר, לקבל את פרטי הרכב הפוגע או להוכיח כי לא הייתה פוליסת ביטוח תקפה במועד התאונה.
מה עושים במקרה של תאונת "פגע וברח"?
ראשית, יש לבדוק האם יש עדים לאירוע, שייתכן שהספיקו לרשום את מספר הרכב. באמצעות מספר הרכב ובסיוע משטרת ישראל ניתן יהיה לאתר את הרכב הפוגע ואת הנהג. מציאת הנהג הפוגע לא בהכרח תביא לפיצוי מחברת הביטוח שלו, שכן לרוב אנשים אשר נמלטים מזירת התאונה הם חסרי רישיון מסיבות שונות, בעלי עבירות תנועה שהורשעו או חסרי ביטוח.
חשוב לרשום את פרטי העדים הכוללים את שמם, את כתובתם ואת מספר הטלפון. אף אם לא הספיקו לרשום את פרטי הרכב הפוגע, הם יוכלו להעיד על התרחשות התאונה ועל נסיבותיה. חשוב מאוד לדלות כמה שיותר פרטים מהעדים, כגון: סוג הרכב הפוגע, צבעו, מין הנהג וכד'.
כמו כן, מומלץ לצלם את זירת התאונה סמוך למועד התאונה. לעיתים במשך הזמן החולף במהלך ניהול התביעה מבצעים עבודות תשתית אשר משנות את פני המקום, ואז קיים קושי להסביר את נסיבות התרחשותה.
כאשר הנפגע מפונה ע"י אמבולנס חשוב מאוד לפרט בפני הצוות הרפואי בצורה מדויקת את נסיבות התרחשות התאונה. יש לכך משמעות בהמשך לאימות גרסת הנפגע.
ברוב תאונות "פגע וברח" ישנה מעורבות של משטרת ישראל, ולכן חובה למסור למשטרה את התיאור המדויק של האירוע ואת כל הפרטים הידועים לך במועד זה. למשטרה יש כלים לאתר רכבים, לרוב באמצעות מצלמות של בקרת התנועה, איתור עדים וכדומה.
טרם העברת פיצוי לנפגע תבקש "קרנית" לברר את נסיבות התאונה ובכלל את עצם התרחשותה, ועל כן, ברוב המקרים, תשלח חוקר מטעמה אל הנפגע ואל סביבתו הקרובה כדי לאמת גרסתו.
במקרה כזה, בניגוד לתאונות אחרות, מומלץ לתת לחוקר את המידע המצוי ברשותך על אודות התאונה, אולם במידה שמתעורר חשד ביחס לחוקר או לשאלותיו, ניתן להפנותו לעורך הדין המייצג. ומכאן ואילך, ככל שיבקש החוקר לחקור את הנפגע, הוא יצטרך לעשות זאת במשרדו ובפיקוחו של עורך הדין המייצג.
חשוב לדעת כי ברוב המקרים של תאונות "פגע וברח", מצליחים לאתר את הרכב הפוגע, ואז אותם נהגים נעצרים ע"י המשטרה ומנוהל נגדם הליך פלילי וננקטים אמצעי ענישה מחמירים, כשהמטרה היא להילחם בתופעה זו של נטישת פצועים בצד הדרך מבלי להגיש להם סיוע, או לכל הפחות להזעיק עזרה.
במידה שאותר נהג הרכב הפוגע ושיתברר כי במועד התאונה לא היה לנהג ביטוח תקף, "קרנית" רשאית להגיש תביעה בבית משפט להשבת הכספים ששילמה לנפגע.
בימים אלה מתנהלת במשרדנו תביעת תאונת "פגע וברח" של תושבת השטחים אשר נפגעה בתחומי מדינת ישראל ע"י רכב אשר עזב את מקום התאונה מיד עם הגעת האמבולנס למקום מבלי להשאיר פרטים. במקרה זה "קרנית" משלמת הן את האשפוז בבית החולים והן את השיקום בשטחי הרשות הפלסטינית.
בכל מקרה, מומלץ לא לפנות ל"קרנית" במישרין אלא באמצעות עורך דין המומחה בתחום תאונות הדרכים.
המידע המובא להלן, אינו תחליף לייעוץ משפטי ובכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקי בתחום הנזיקין טרם הגשת התביעה.